26 Kasım 2013 Salı

CEVİZLİ EKMEK..


Ölçüleri tamamen kendime ait doğaçlama yaptığım,çok lezzetli bir ekmek..Ekmek makinem yok normal fırında yaptım..ekmek makinesi ölçüsüne fazla gelebilir..Dayanamayıp sıcakken kestik.Tereyağlayıp yedim,Çocuklar koca dilim yediler..Ellerime sağlık..
Malzemeler;
4 su bardağı un
1 paket instant maya
2,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
Yapılışı;
Maya ve un harmanlanır,su,tuz ve ceviz eklenip yoğurulur,yumuşak bir hamur olacak,bolca unlanmış borcama (orta boy dikdörtgen ) yayılır,mayalanması için üzerine örtü serilir,en az 1 saat mayalandırılır.daha sonra 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir,ben fırını önceden ısıtmadım..1 saatten fazla sürüyor..Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: